Marka Renault nie szczędziła wysiłku, aby godnie przyjąć 18 000 szefów kuchni i przewieźć 2000 VIP-ów. Konkurs “Bocuse d’Or” (Złoty Bocuse), utworzony w 1987 r., odbywa się co 2 lata w Lyonie.
Rozgrywany jest on w ramach Międzynarodowych Targów Restauratorów, Żywienia i Hotelarstwa SIRHA, które odwiedza 186 tysięcy gości. Bierze w nim udział 60 krajów, a prezentacja 24 nominowanych szefów kuchni jest w Lyonie wielkim wydarzeniem.
Zobacz także:
ROZMAITOŚCI
Prestiżową nagrodę Złotego Bocuse’a otrzymała Francja dzięki szefowi Thibaut Ruggieri (Georges Blanc, Lenôtre). Duńczyk Jeppe Foldager zdobył srebrnego Bocuse’a, a Japończyk Noriyuki Hamada – brązowego.
Renault jest jedynym producentem oferującym swym klientom m.in. restauratorom pełną gamę samochodów elektrycznych Z.E. obejmującą modele Fluence, Kangoo, ZOE i Twizy.
120 wielkich szefów kuchni, 237 gwiazd oddało wzruszający hołd swemu mistrzowi – Paulowi Bocuse’owi podczas Kolacji Szefów Kuchni. Każdy szef mógł wyrazić swój hołd podpisując się na niebiesko- biało- czerwonym Twizy.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.