MOYA: PIZZA PRZEZ CAŁĄ DOBĘ NA STACJI MARKI W WARSZAWIE

moya_salon11

Kilka dni temu rozpoczęła działalność pierwsza stacja własna Moya w Warszawie, należąca do firmy Anwim S.A. Mieści się ona przy ulicy Ordona 1A na stołecznych Odolanach w obiekcie, który przeszedł całkowitą modernizację.

Dostosowano go do najwyższych standardów, jaki mogą (i powinny!) oferować tego rodzaju placówki. Design i bogate wyposażenie wnętrza jest ukierunkowane na klientów.


Zobacz także:

ROZMAITOŚCI


 

Odolany są miejscem wielkiej budowy, krajobraz ulicy Ordona zmienia się z miesiąca na miesiąc: w miejscu dawnych hal powstają nowoczesne osiedla. Nic więc dziwnego, że 140 placówka ogólnopolskiej sieci paliw, a 21 należąca do firmy Anwim S.A. nie ogranicza się od początku swojej działalności wyłącznie do sprzedaży po konkurencyjnych cenach paliw (benzyna, diesel, LPG).

moya2

Wyróżnikiem jest nowy koncept gastronomiczny Pizza & Caffe Moya. Wnętrze obiektu podzieloną zostało na dwie strefy: sklep typu convenience oraz sprzyjająca relaksowi i konsumpcji strefę gastronomiczną. W dobrze zaopatrzonym sklepie można nabyć niezbędne akcesoria motoryzacyjne, produkty żywnościowe, napoje oraz przedmioty pierwszej potrzeby. Asortyment jest większy niż na większości stacji paliwowych.

Strefa gastronomiczna została zaprojektowana z uwzględnieniem specyfiko miejskiej lokalizacji oraz potrzeb najbardziej wymagających klientów. Spragnionych już przy wejściu wita stoisko z napojami. Obok bardzo smacznej kawy (próbowaliśmy!) dostępne są naturalne koktajle (smootrhies) – wyciskane na bieżąco z owoców, cytrusów i warzyw. Dostępność opcji mieszanek owocowo- warzywnych jest duża: zależy od upodobań zamawiającego. Naturalne soki można otrzymać na wynos w specjalnych butelkach. Orzeźwić się można także np. lemoniadą.

moya3

Na głodnych lub smakoszy czeka osobny kącik. Obok tradycyjnych kanapek, przekąsek, zapiekanek korzennych na zakwasie (w trzech rodzajach: z szynką, kurczakiem oraz serem i pieczarkami), atrakcją jest pizza. Stacja Moya oferuje ją w aż ośmiu rodzajach. Wszystkie są przyrządzane i wypiekane na bieżąco.

W oczekiwaniu można się zrelaksować, używając np. telefonu czy laptopa – dostępne jest bowiem Wi-Fi. Pomyślano także o podróżujących z dziećmi, tworząc specjalny dla nich kącik. W toalecie zainstalowano przewijak dla niemowląt. W ciepłe wiosenne czy letnie dni jest możliwość jedzenia czy odpoczynku na zewnątrz.

moya4

– Na przestrzeni ostatniego roku bardzo mocno pracowaliśmy nad koncepcją sklepów na stacjach Moya. Wiemy, że nowoczesna stacja musi zapewnić zarówno produkty pierwszej potrzeby, jak i dobrą gastronomię. Chcemy, aby stacje Moya były miejscem, w którym klient zatankuje swoje auto, zrobi zakupy, ale również chętnie usiądzie w strefie bistro, skosztuje wysokiej jakości produktów i odpocznie. Nowa stacja przy ul. Ordona to najnowsza odsłona naszej idei tworzenia nowoczesnych i przyjaznych placówek tego typu, a Pizza & Caffe Moya to ukłon w stronę klientów, którzy cenią świeże produkty i smak prawdziwej pizzy – powiedziała Monika Ostaszewska, Kierownik Działu Marketingu i Reklamy Moya.

Znawca tematu: Enrico Buscema, Włoch pochodzący z Sycylii od wielu lat mieszkający w naszym kraju, kilkakrotny Mistrz Polski w wyścigach samochodowych, a ostatnio miłośnik motocykli (prowadzi m.in. program w jednej z telewizji), potwierdził, że serwowane przez stację pizzę są bardzo smaczne.

moya5

– Czasem się zdarza, że o godzinie 3:45 w nocy nachodzi człowieka chęć na zjedzenie pizzy. Nie takiej z zamrażalnika, ale prawdziwej, smacznej, przyrządzonej na bieżąco. I okazuje się, że w naszej Warszawie jest to prawie niemożliwe. Do teraz. Dla mnie jest to wspaniała sprawa, że przez 24 godziny na dobę będę mógł zaspokoić swoje zachcianki – mówił Włoch.

W asortymencie czynnej całodobowo stacji kupić można wszystkie rodzaje paliwa (Pb 95, Pb 98, ON, ON Moya Power, LPG), skorzystać z kompresora i odkurzacza.

Istniejąca od 2009 roku ogólnopolska sieć Moya liczy 140 obiektów (wkrótce przybędą następne), w tym np. 21 (19 w województwie mazowieckim), stacji własnych posiada spółka Anwim S.A. Plany sieci to 250 stacji, w tym 50 własnych Anwimu.

moya6

A o tym wszystkim poinformowali nas podczas spotkania przy ulicy Ordona 1A w Warszawie: Monika Ostaszewska – Kierownik Działu Marketingu i Reklamy Moya, Filip Puchalski – Dyrektor ds. operacyjnych Moya, Joanna Kowacz- Makówka – Manager ds. rozwoju Caffe Moya oraz Dorota Zajączkowska – Specjalista ds. rozwoju Caffe Moya.

A my mamy własną satysfakcję: przedstawiciele portalu NewsAuto.pl posiadali, jak się okazało, zdecydowanie największą wiedzę na temat pizzy ze wszystkich zaproszonych na konferencję dziennikarzy (wliczając tych, zajmujących się profesjonalnie tematyką gastronomiczną i żywieniową)! Brawo!

Fot.: Marcin Karaczun i Moya